27 Temmuz 2009 Pazartesi

BASİT YAŞA, MUTLU OL

ABD’li ünlü iş adamı ve yatırımcı Warren Buffet; mutlu ve basit bir hayat yaşamak için 7 sırrını açıklıyor.

Warren Buffet hiçbir zaman özel uçakla uçmaz, en büyük özel uçak firmasına sahip olmasına rağmen… Aynı zamanda 50 yıl önce satın almış olduğu 3 odalı küçük bir evde yaşar ve online briç oynayarak oyalanır.
Dünyanın her türlü zenginliğe sahip olan bir adamın, mutluluğun zenginlikte değil de kişinin kendi içinde olabileceğine inanıyor olması çok ilginç ve ilham verici. Siz de kendi hayatınızda aşağıdaki bilgeliğin bir kısmını adapte ederek son derece mutlu olabilirsiniz.
İşte Warren Buffet’in kendi dilinden mutluluk sırları:

Mutluluk içeriden gelir.

"Yetişkin iş hayatımda profesyonellik ile kişisellik arasında hiçbir zaman seçim yapmak durumunda kalmadım. Dans ede ede işime giderim ve oraya varmak inanılmaz eğlencelidir."
Eğer sevdiğiniz şeyi yaparsanız ve yaptığınız şeyi severseniz doğal olarak üretken olursunuz.

Mutluluğu basit zevkler de arayın.

"Benim basit zevklerim vardır. Haftada 12 saat online briç oynarım."
Arkadaşlarınızla kağıt oynamak, çocuklarınızla oyun oynamak veya doğada yürüyüş yapmak gibi basit zevklerle de mutlu olabilirsiniz.

Basit bir hayat yaşayın.

"Yalnızca kendi doğallığım içinde anlamı olan şeyler yapmak istiyorum. Özel yaşamımda da diğer zengin insanların ne yaptığı umurumda değil. Sadece bir başkasının 400 foot bir teknesi var diye ben 405 foot bir tekneye sahip olmak istemiyorum."
Her şeyden önce, "komşularla aşık atmak" bu kavramı asla düşünmemesi gerekenler arasında ki en kötü salgındır.

Basit düşünün.

"Yaptığım hataları izah edebilmeyi isterim. Bu benim sadece tamamen anladığım şeyleri yaptığım anlamına gelir."
Eğer bu kuralı hayatınızda uygulayabilirseniz, düşüncelerinizde berraklık ve akla uygunluk geliştirebilirsiz. Hayat, basit olmakla beraber engin olan seçeneklerden ibarettir.

Basitçe yatırım yapın.

"Hisse senedine sahip olmanın en iyi yolu yatırım fonudur."
Genellikle en basit yol, size en büyük zenginliği ve en büyük mutluluğu getirir.

Hayatta bir akıl hocanız olsun.

"Doğru kahramanlara sahip olduğum için şanslıydım. Bana kahramanınızın kim olduğunu söyleyin, ben de size kim olacağınız söyleyeyim. Hayran olduğunuz kişinin özellikleri, üzerinde biraz çalışarak kendinize mal edebileceğiniz ve biraz daha da çalışırsanız alışkanlığınız haline gelebilir."
Bir kahramana sahip olmak, hayatınızda bir amaca sahip olmak kadar önemlidir. Yanlış bir kahramana sahip olmak ise, hayatınızda yanlış bir amaca sahip olmak kadar tahrip edicidir. Kahramanınız, güvenebileceğiniz biri olmalıdır. Eğer yeterince düşünürseniz, o kişiyi yakın çevrenizde bulabilirsiniz.

Para kazanmak, yaşam amacınızın belkemiği değildir.

"Eğer sevdiğiniz bir işi yapıyorsanız kendinizi tamamen ortaya koyma olasılığınız daha fazladır ve bu genellikle para kazanmakla eşdeğerdir."
Para kazanmak sizin yaşam amacınızın bir yan ürünüdür. Para hiçbir zaman bir amaç olup da motivasyonunuzu sonlandırmamalıdır.

Kaynak : www.gencgelisim.com
*alıntı

Hiç yorum yok: