3 Kasım 2008 Pazartesi

27. İstanbul Kitap Fuarı



İstanbul Kitap Fuarı Açıldı-1 kasım 2008


TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de, 1-9 Kasım 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan 27. İstanbul Kitap Fuarı 1 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 12.00’da, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından gerçekleştirilen 18. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, 27. İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Sayın Füruzan, TÜYAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Sayın Doğan Hızlan, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Çetin Tüzüner ve 18. İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı Sayın Mehmet Aksoy tarafından açıldı.

Bu sene “1968: 40 Yıl Önce, 40 Yıl Sonra” temasıyla düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı’na yaklaşık 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak; panel, söyleşi, konser, şiir-dinletileri ve çocuk etkinlikleri gibi 282 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 750 yazar okurlarıyla buluşacaktır.


Onur Yazarı: Füruzan
27. İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı Füruzan, fuar süresince çeşitli etkinliklerde okurlarıyla bir araya gelecek. Ödül töreni ise 3 Kasım 2008 Pazartesi akşamı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi/Interexpo Salonu’nda düzenlenecektir. Fuar süresince Füruzan’ın yaşamından kesitlerden oluşan ve tasarımını Sadık Karamustafa’nın yaptığı Onur Yazarı Sergisi “Füruzan Diye Bir Öykü” üst kat fuayede yer alacaktır.


68 Hareketinin Önemli İsimlerinden Tarıq Ali İstanbul Kitap Fuarı’nda
Fuara 68 hareketinin önemli aktivistlerinden yazar Tarıq Ali konuk olarak gelecek ve 2 Kasım 2008 Pazar günü “Avrupa’da 68 Hareketi” konulu panele konuşmacı olarak katılacaktır. Okurlarıyla bir araya gelecek olan Tarıq Ali Londra’da yaşıyor ve tarihçi kimliğinin yanı sıra New Left Review dergisinin editörlüğünü de yürütüyor.
Tema çerçevesinde gelecek bir diğer konuk ise Mark Kurlansky. Amerikalı gazeteci-yazar Kurlansky ilk kez İstanbul Kitap Fuarı’nın konuğu olarak geliyor. 68’in 40. yılı nedeniyle fuarın konuğu olan Mark Kurlansky, 1 Kasım 2008 Cumartesi günü “1968: 40 Yıl Önce 40 Yıl Sonra” panelinde okurlarıyla buluşacaktır.

Tema kapsamında fuarın diğer önemli ismi ise Che Guevara üzerine yazdığı kitaplarla ve çektiği belgesel filmlerle tanınan Küba’lı yazar Froilan Gonzalez’tir. Gonzalez’in Che Guevara üzerine yazdığı 10’dan fazla kitabı bulunmaktadır.
Latin Amerika’dan fuara gelecek bir diğer önemli isim ise, bu sene ilk kez fuara katılan Venezüella’lı yazar Luis Britto Garcia’dır. Garcia, Venezüella edebiyatı üzerine çalışmalarda bulunuyor ve fuarda bu konuda bir panele konuşmacı olarak katılacak.
Fuarın diğer konukları; Dürzi kökenli, Arapça yazan ve Filistin-İsrail barışında çok etkin bir rol oynayan Filistinli şairler Moaen Shalabia, Naim Aradiy, Agi Mishol, Hava Pimhas Cohen, Mageed Asakly; S. Fischer Vakfı’nın konuğu olarak Almanya’dan Thomas Brüssig, Thomas Glavinic ;Avusturya’dan Dimitre Dinev; Romanya’dan Nicolae Breban, Aura Christi ve İngiltere’den çocuk kitabı yazarı Ian Beck fuarın bu seneki konukları arasındadır.


Fuar’ın yabancı katılımcıları
27. İstanbul Kitap Fuarı bu sene ilk kez Rusya ve Venezüella’dan yayıncılar ve Yayıncılar Birliği temsilcilerini ağırlarken fuarın diğer katılımcıları arasında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Hindistan, İtalya, İngiltere, İspanya, İsveç, İran, Kosova, Küba, Letonya, Makedonya, Polonya, Romanya ve Yunanistan’dan yayınevleri bulunuyor.


TÜYAP Arkeoloji’ye Destek Veriyor-Arkeoloji Sanat Yayınları’nın 30. Yaşını Kutluyor!
1978 yılında ülkemizin arkeoloji alanındaki ilk popüler dergisi Arkeoloji ve Sanat'ı çıkarmakla yola çıkan yayınevi bugüne kadar yayınladığı kitaplarla da Türkiye'nin zengin kültür mirasını, tarihi eserlerini arkeolojik zenginliklerini konu alan çok sayıda eseri kültürümüze kazandırdı. Arkeoloji ve Sanat'ın "toprağın altından kağıdın üzerine" 30 yıllık yayın serüveninin ürünleri yeni çıkan dergi ve kitaplarla birlikte Tüyap'taki standlarında okuyucularla buluşacak. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş., Arkeoloji Sanat Yayınları’nın 8 Kasım 2008 Cumartesi günü fuar kapsamında gerçekleşecek 30. Yıl Kutlaması’na ev sahipliği yapacak.


Fuar’ın Sergileri
Fuarda Onur Yazarı sergisinin yanı sıra, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından Türk Kitap Sanatları örneklerinden oluşan “Geleneksel Türk Kitap Sanatları: Bugünün Ustaları’’; Bergama Yortanlı Kurtarma Derneği tarafından düzenlenen “Üç Sessiz Çığlık: Allianoi, Hasankeyf, Zeugma’’; Kamil Koç-Yolculuk dergisi tarafından düzenlenen “Anadolu’da Tarihe, Kültüre, Doğaya, İnsana Yolculuk’’ başlıklı fotoğraf sergisi 6. salon içinde gerçekleştirilecektir.


İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen 18. İstanbul Sanat Fuarı/ARTİST 2008 ile eş zamanlıgerçekleştirilecektir. Öğrenci, öğretmen ve emeklilere ücretsiz olan fuar giriş bedeli 5 YTL’dir. Fuarlar, 1-8 Kasım 2008 tarihleri arasında 11.00-20.00 saatleri, kapanış günü 9 Kasım 2008 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Güncel Etkinlik Programı ve İmza Günleri İçin: www.istanbulkitapfuari.com

http://www.istanbulkitapfuari.com/

Hiç yorum yok: